Твърдост на тръбата от неръждаема стомана 304

Твърдост на тръбата от неръждаема стомана 304

Date:Jan 07, 2019

1, HR

Тестът за твърдост на Guallo от неръждаема стомана, подобно на теста за твърдост на Brinell, са методи за изпитване на вдлъбнатини. Разликата е, че е за измерване на дълбочината на вдлъбнатина, в момента тестът за твърдост на Luo е широко използван метод, от който HRC в стандарта на стоманената тръба е на второ място след твърдостта на Brinell HB, твърдостта на Luo може да се приложи за определяне на метални материали от изключително мек до много твърд, той компенсира метода на Бринел, не е по-прост от метода на Бринел, може да бъде директно от циферблата на машината за твърдост, за да се чете. Въпреки това, поради малкия си отстъп, стойността на твърдостта не е толкова точна, колкото методът на Бринел.


2, твърдост по Бринел

в стандарта на тръбата от неръждаема стомана, най-широко се използва твърдостта на Brinell, често с диаметър на вдлъбнатина, за да покаже твърдостта на материала, както интуитивна, така и удобна, но за по-твърдата или по-тънка стоманена тръба не е приложима.


3, тест за твърдост на Vickers от неръждаема стомана също е метод за изпитване на вдлъбнатини, може да се използва за определяне на много тънки метални материали и твърдост на повърхностния слой, има основните предимства на метода на Бринел, Рокуел, и преодоляване на техните основни недостатъци, но не като прост като метода на Луо, методът на Викерс рядко се използва в стандартите за стоманени тръби.


4, изпитване на тръба от неръждаема стомана, вътрешен диаметър над 6,0 mm, дебелина на стената под 13 mm тръба от неръждаема стомана, може да се използва w-b75 тип Webster метър за твърдост, тя е много бърза, проста, подходяща за тръби от неръждаема стомана бърза неразрушителна квалифицирана проверка. Диаметър на тръбата от неръждаема стомана по-голям от 30 мм, дебелина на стената по-голяма от 1,2 мм тръба от неръждаема стомана, използването на метър за твърдост на Luo, тест HRB, HRC твърдост. Диаметър на тръбата от неръждаема стомана, по-голям от 30 mm, дебелина на стената по-малка от 1,2 mm тръба от неръждаема стомана, използване на повърхностно измерване на твърдостта на луо, тест HRT или hrn твърдост, вътрешен диаметър по-малък от 0 mm, по-голям от 4,8 mm тръба от неръждаема стомана, използването на тръба специален измервател на твърдостта на Luo, тест на твърдостта на hr15t, когато диаметърът на тръбата от неръждаема стомана е по-голям от 26 мм, твърдостта на вътрешната стена на тръбата също може да бъде изпробвана с измервател на твърдост Rockwell или повърхностен Roche.

Един чифт: 304 Неръждаемата стомана не може да прецени предимствата и недостатъците от магнетизма

Следваща: Всички поръчки за материали от неръждаема стомана ще бъдат застраховани безплатно от нашата компания