304 неръждаема стомана тръба твърдост

- Jan 07, 2019-

1, HR

неръждаема стомана Guallo твърдост тест, като на твърдост по Бринел тест, са методи за изпитване на отстъп. Разликата е, че тя е да се измери дълбочината на отстъпа, Луо твърдост тест е широко използван метод, от която HRC в стоманена тръба стандарт е втори само на твърдост по Бринел HB, Луо твърдост може да се прилага при определянето на метални материали от изключително меки много трудно, тя прави за метод на Бринел не, е по-лесно отколкото на Бринел метод, може да бъде директно от твърдост машина набиране да прочетете все пак, поради своята малка вдлъбнатина, стойността на твърдостта не е толкова точна като метод на Бринел.


2, твърдост по Бринел

в неръждаема стомана тръба стандарт твърдост по Бринел е най-широко използваните, често с вдлъбнатина с диаметър да посочи твърдостта на материала, интуитивен и удобен, но за по-трудно или тънка стоманена тръба не е приложима.


3, Викерс твърдост неръждаема стомана Tauvi твърдост тест е също вдлъбнатина тест метод, може да се използва за определяне на много тънки метални материали и повърхностния слой твърдост, това е основните предимства на Бринел Рокуел метод и да се преодолеят техните основни недостатъци, но не е толкова просто като Луо метод, Викерс метод се използва рядко в стоманена тръба стандарти.


4, неразрушаващи изпитания неръждаема стомана тръба вътрешен диаметър на повече от 6.0 mm, дебелина на стената до 13 мм отгряване неръждаема стомана тръба, може да се използва w-b75 тип Уебстър твърдост метър, тестване е много бързо, прости, подходяща за неръждаема стомана тръба да се направи бърза безразрушителен квалифицирани инспекция. Неръждаема стомана тръба с диаметър по-голям от 30 мм, дебелина на стената по-голяма от 1.2mm неръждаема стомана тръба, използването на Луо твърдост метър, тест HRB, твърдост HRC. Неръждаема стомана тръба с диаметър по-голям от 30 мм, дебелина на стената по-малко от 1.2 мм от неръждаема стомана тръба, използването на повърхностни Луо твърдост метър, тест ХЗТ или hrn твърдост, Вътрешен диаметър по-малко от 0 мм, по-голяма от 4,8 mm неръждаема стомана тръба, използването на тръба специални Луо твърдост метър, тест hr15t твърдост, когато диаметърът на тръба от неръждаема стомана е по-голяма от 26 мм, твърдостта на вътрешната стена на тръбата също могат да бъдат тествани с Рокуел или повърхностни Roche твърдост метър.

Един чифт:304 неръждаема стомана не може да прецени предимствата и недостатъците от магнетизма Следваща:Всички поръчки от неръждаема стомана ще бъдат застраховани безплатно от нашата компания